Om Kompassen

Förskolan Kompassen är ett montessori-inspirerat föräldrakooperativ som ligger i natursköna Sjöberg i Sollentuna. Förskolan är inspirerad av Maria Montessori’s tankar och idéer och vi har som grundtanke att hjälpa barnen hjälpa sig själva!

Förskolans mål är att tillsammans utveckla trygga och självständiga barn i en inspirerad, förberedd miljö inomhus såväl som utomhus, och vi erbjuder små barngrupper, utbildade pedagoger, pedagogisk och utvecklande miljö för ditt barn, samt en stor insyn i förskolans uppbyggnad, ekonomi och utveckling.

Vår förskola har två avdelningar:

Avdelning Syd för barn mellan 1-3 år, och avdelning Nord för barn mellan 3-6 år.

Förskolans pedagoger är alla utbildade inom montessoripedagogiken men med annars helt olika bakgrunder såsom barnskötare, förskollärare, Ur&Skurpedagog samt grundskolelärare. Pedagogerna planerar, driver och utvärderar den pedagogiska verksamheten. Läroplanen (LPFÖ98), kommunens riktlinjer samt styrelsens stadgar och Maria Montessori´s pedagogik ligger som grund för vår verksamhet.

Vår förskola får höga resultat

Både Pilen (den årliga undersökningen, föräldrarenkät, av Sollentuna kommuns förskolor) och Våga Visa (samarbete om utvärdering inom utbildningsområdet i ett antal Stockholms-kommuner) visar att Kompassen är en mycket uppskattad förskola med hög kvalitet i verksamheten. Läs mer om det här!

Läs mer

Avdelning Syd, för barn i åldern 1-3 år

Avdelning Nord, för barn i åldern 3-5 år

 

Aktuella öppettider

Måndag- Fre 07.30-17.00